Maserati Ghibli 2013

Ez a vadonatúj Maserati Ghibli, valamint a gyártó tervének első lépését jelzi, hogy 2015-ig évente 6000–50 000 autó és teherautó növelje az értékesítést.
A Quattroporte csecsemő testvére közvetlenül a BMW 5 sorozatra, valamint a Mercedes E-osztályra irányul, valamint a legelső Maserati, amely valaha is működteti a dízelmotorot.
Reklám – A bejegyzés az alábbiakban folytatódik

Ez egy sokkoló lépés, azonban Maserati kijelenti, hogy ez nem bármiféle régi dízel-a 270 lóerős 3,0 literes V6-ot a Ferrari F1 motorvezető, Paulo Martinelli, valamint a Modena Ferrari gyárában fejleszti ki. A jármű többi részét a torinói ex-Bertone üzemben állítják fel.
A benzin rajongóknak jól gondoskodnak két iker-turbó V6 motor lehetőségével. Ezek közül a kevésbé hatalmas kb. 330 lóerő, míg a tartomány-topper (amelyet a Quattroporte-ban is használnak) jobb lesz a 410 lóerővel.
Hasonlóképpen egy Q4 négykerék-meghajtású rendszert fog működni Európában, bár ez a verzió nem jut el az Egyesült Királyságba. Az összes Ghiblis kizárólag egy nyolc sebességű ZF automatikus sebességváltóval érkezik.
Még nem adtak ki teljesítményt vagy üzemanyag-gazdasági helyzetet, ám a V6-alapú Quattrororte felhasználásával, amely 5,1 másodperc alatt 0-62 mph-t fed le, útmutatóként a leggyorsabb Ghibli-t várhatóan kevesebb, mint öt másodperc alatt összesen a sprint összege. A dízel verzió kevesebb, mint 160 g/km CO2 -t bocsát ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *