A Toyota C-HR Concept megérkezik a Párizsi Autószalonba

A Toyota megtekintette a kereszteződés szegmensébe való belépését az új C-HR koncepcióval, amelyet a Párizsi Autószalonon mutattak be. A C-HR-t a Nissan Qashqai riválisának számítják, ez a nagyszámú kereszteződés a Toyota hibrid erőátviteli technológiáját is alkalmazza.
A produkciós autó előnézete mellett a C-HR új gyémánt stílusú tervezési nyelvet is megjelenít. Úgy állítják be, hogy megjelenik a jövőbeli Toyota modellekben, és a C-HR-en sokkal inkább kialakult és szögletes téma nyilvánvaló-messze távol a Toyota sorozat bármely jelenlegi modelljétől.
Reklám – A rövid cikk az alábbiakban folytatódik

Az elülső részén a keskeny LED-es fényszórók összeolvadnak a rácskal, és kinyújtják az autó szélességét, míg a függőleges LED nappali futófények hangsúlyozzák a C-HR koncepció megemelkedett magasságát.
• A legjobb kereszteződések most megvásárolhatók
Korábban már láttuk a Toyota kémfelvételeit, amelyek tesztelik az Auris emelt verzióját, és logikusnak tűnik, hogy a közelgő keresztezés az Auris család részévé válik. Az új érkezés várhatóan a Toyota tartományban a RAV4 alatti üres helyet is elfoglalja.
A jövőbeli Qashqai riválisról szóló további részletek ritkák, de nem meglepő, hogy tekintettel a Toyota hibrid piacon való felsőbbrendűségére, a C-HR a gyártó technológiai know-how-ját fogja használni, és egy benzinelektromos erőátviteli hajtással fogják felszerelni.
A hibrid rendszer valószínűleg új fejlesztés, és ugyanaz a felépítés lehet, amelyet a következő generációs Toyota Prius-ban használnak, amely a jövőre érkezik.
Úgy gondolják azt is, hogy a Toyota fejleszti ezt az erőátvitelt, így négykerék-meghajtót fogadhat el. Tekintettel a C-HR tervezett közönségére és a legközelebbi riválisokra, ez egy olyan szolgáltatás, amelyet elvárhatunk, hogy a produkciós verzióban elérhetővé tegyük.
Kicsit túl korai gondolkodni, hogy mennyibe kerül a C-HR bemutatóterem verziója, de várhatóan 2017-ben érkezik.
Kattintson ide, hogy megnézze, mi van még a Párizsi Autószalonon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *